Geestelijke geschiedenis van België

geschiedenis_cover_nl_klEen klein, handig boekje (22 blz). Er komen 22 onderwerpen aan bod zoals het ontstaan van België, de worsteling met onze identiteit, de geschiedenis rond Kongo, de spanningen tussen Vlamingen en Walen, ethische kwesties, het geestelijk klimaat enz. In de kadertjes staan tegelijk 30 gebedsonderwerpen.
Meer info: Gebedsboekje
Bestellen:
Het is te koop aan 4 EUR (5 EUR verzending inbegrepen) en bestaat ook in het Engels, Frans, Portugees en Fins.

De “koninkrijksidentiteit” van de Belg

koninkrijkskarakter-300x209Eén van de vruchten van het gebedswerk is dat we heel intens God gevraagd hebben om ons het “koninkrijkskarakter” van de Belg te openbaren. België ligt ook in de knoop met haar identiteit en haar bestemming, vandaag nog zichtbaarder dan ooit tevoren. En toch geloven we dat God met alles een plan en bedoeling heeft: Hij was erbij toen dit land in 1830 ontstaan is, ook al is het een beetje vreemd gelopen, en ook al zitten we met twee (zelfs drie!) talen en culturen. Uit gebed is toen het volgende geboren: het karakter dat Hij in ons volk gelegd heeft, hebben we in zeven kenmerken samengevat: zie document GN-flyer-identiteit-tx-NL.

Je kan ook de (gedrukte) postkaart bestellen, die bedoeld is om onszelf voortdurend te herinneren aan onze Koninklijke identiteit, deze uit te bidden (“in gebed te heroveren”) en ze uit te léven! Deze tekst bestaat ook in het Frans en Engels.

Links naar andere organisaties

Gebedsplatform Vlaanderen – de “gebedsarm” van de Evangelische Alliantie Vlaanderen (www.alliantie.org ) en deze organiseert de Vlaamse gebedsnacht (eerste vrijdag van oktober), de gebedsmaand (januari), de wereldwijde gebedsweek (januari), gebedsavonden voor evangelische leiders (januari)
www.gebedsplatform.be

Gebedsnetwerk Vlaanderen – de gebedsarm van het Verbond van Vlaamse Pinkstergemeenten (www.vvp.be). Deze organiseert ongeveer vijf gebedsdagen of -nachten per jaar en een studiedag, geeft een driemaandelijkse Gebedsnieuwsbrief uit, heeft een Gebedsleger voor dringende en acute gebedsnoden, heeft een “Dossier gebed voor Vlaanderen” uitgegeven enz.
www.gebedsnetwerk.be

Gebed voor de Europese Unie
www.euprayer.com

House of prayer for all nations – Brussel
www.hopbrussels.com

Brussels house of prayer
www.bhop.be

Wereldwijde gebedsorganisaties en initiatieven

www.prayerweek.com
www.24-7prayer.com
www.24-7gebed.nl
www.30kd.org
www.transformationafrica.com
www.joelnews.org
www.globalharvest.org
www.win1040.com
www.worldprayer.org.uk
www.globalharvest.com
www.internetprayers.com
www.global-prayer-digest.org
www.g8prayer.org
www.30-days.net
www.usprayercenter.org
www.operationworld.org
www.prayworld.org