Het geestelijke klimaat van België: waarom en hoe bidden?

Een klein, handig boekje (2018, 30 blz) om te bidden voor ons land. Er komen 23 onderwerpen aan bod zoals het ontstaan van België, de worsteling met onze identiteit, de geschiedenis rond Kongo, de spanningen tussen Vlamingen en Walen, ethische kwesties, het geestelijk klimaat enz. In de kadertjes staan tegelijk 30 gebedsonderwerpen. Het is te koop aan 4 € (5,50 € verzending inbegrepen; vanaf 5 ex.: 3 €) en bestaat ook in het Engels en Frans.

download de Info-fiche van het boekje


De “koninkrijksidentiteit” van de Belg

Eén van de vruchten van het gebedswerk is dat we heel intens God gevraagd hebben om ons het “koninkrijkskarakter” van de Belg te openbaren. België ligt ook in de knoop met haar identiteit en haar bestemming, vandaag nog zichtbaarder dan ooit tevoren. En toch geloven we dat God met alles een plan en bedoeling heeft: Hij was erbij toen dit land in 1830 ontstaan is, ook al is het een beetje vreemd gelopen, en ook al zitten we met twee (zelfs drie!) talen en culturen. Uit gebed is toen het volgende geboren: het karakter dat Hij in ons volk gelegd heeft, hebben we in zeven kenmerken samengevat.

De zeven kenmerken van het koninkrijkskarakter (pdf-bestand)


Speerpunten in gebed voor België

Cruciale en strategische gebedsonderwerpen voor ons land, die de vrucht zijn van jarenlang naar God luisteren, in 7 thema’s gegroepeerd (= het verslag van de nationale gebedsdag, 9 mei 2015, 4 blz)

Manifest voor eenheid

Dit boekje brengt 60 verfrissende gezichtspunten samen rond eenheid, samenwerking, verzoening, “koninkrijks”-denken, “stadskerk”, de uitdagingen rond eenheid maar ook de grote beloften die erop liggen. Eenheid maakt onoverwinnelijk!

Artikelen

Bidden is enerzijds kinderlijk eenvoudig, maar anderzijds soms een hele karwei. Overal kan sleur op komen en het is belangrijk om ons gebedsleven fris en gevarieerd te houden. We hebben een aantal hulpmiddelen ontwikkeld die je hierbij kunnen helpen: een hele lijst van artikels en studies (door Ignace Demaerel) rond gebed, voorbede, onze relatie met God, geestelijke strijd enz. Om de vele aspecten van het rijke gebedsleven uit te diepen!

Audio-materialen

Voorts hebben wij nog veel zeer goede audio-materialen ter beschikking: de CD’s van alle seminars met Franz Lippi (2007-2019) zijn nog allemaal verkrijgbaar; zo ook die met Wytze Valkema (2018 en 2019). Contacteer ons voor meer informatie.

LINKS

Hier plaatsen wij graag informatie over andere gebedsinitiatieven in ons land:

UpperZoom

(…een gebedsbediening van Cleansing Stream). Sinds 2020 bidden we (online) elke maandag (9-12u), woensdag (10-12u) en donderdag (9-12u) voor België. We werken niet met lijstjes maar met de Psalmen. Heel het scala van de maatschappij wordt doorgenomen: van evangelisatie en kerken over politiek en justitie naar sociaal onrecht. De nadruk blijft liggen op evangelie in België, lofprijs en God ontmoeten. Klik hier om deel te nemen:

https://us02web.zoom.us/j/4685379082?pwd=d2x4YTE4UzJ0ZTZTSFZVdFkzZllydz09

Meeting ID: 468 537 9082 Password: Upper147

The Prophet’s HUB

Een groepje van profeten uit verschillende generaties, verschillende stromingen en achtergronden uit Vlaanderen komt meerdere malen per jaar samen om te bidden en te profeteren over België. Twee maal per jaar wordt er een verslag verstuurd naar leiders, gebedshuizen, voorbidders en andere profeten. Het doel is enerzijds om het geluid van de profeet een plaats te geven en anderzijds om te dienen in het geven van richting aan voorbede en om een klankbord te zijn voor andere profeten. Maar het belangrijkste doel is dat -door alles heen – het getuigenis van Jezus Christus groter wordt in ons land! Indien u meer informatie wenst of de verslagen wenst te ontvangen, kunt u ons bereiken via dit emailadres: michaelenleslie@gmail.com

GewoonBidden

GewoonBidden.be is een website met gratis materialen voor gebed: muziek, beeldmateriaal, gebedsbrieven, uitgewerkte gebedsdagen (of gebedstijden van enkele uren).

Verder kunt u beroep doen op GewoonBidden om gebedsmomenten of gebedswandelingen op maat voor uw gemeente of groep te maken. We bieden ook workshops aan. De missie van GewoonBidden is mensen meenemen in gebed. Gewoon bidden, zondermeer.

Moms in Prayer International , Moeder in Gebed België

Maak deel uit van het wereldwijde gebedsnetwerk van moeders, grootmoeders en andere vrouwen, die een hart hebben voor kinderen en scholen!

Of je nu je kleintje voor het eerst afzet aan de kleuterklas, ze door hun tienerjaren loodst of een leeg nest hebt, je houdt van je kinderen en verlangt het beste van God voor elk van hen.

Bij Moeders in Gebed leggen wij onze kinderen en hun scholen in Gods hand, samen vormen we een beschermende muur van gebed.

Onze visie : dat àlle scholen in de wereld omringd zullen worden door gebed.

Onze missie : impact hebben voor Christus, op de jonge generatie en het onderwijs, door moeders samen te brengen, om te bidden.

Meer weten? www.belgium.momsinprayer.eu www.momsinprayer.org

We zien ernaar uit je te verwelkomen!

Contact : els.blondeel@momsinprayer.eu

(Andere volgen nog!)