Het geestelijke klimaat van België: waarom en hoe bidden?

Een klein, handig boekje (2018, 30 blz) om te bidden voor ons land. Er komen 23 onderwerpen aan bod zoals het ontstaan van België, de worsteling met onze identiteit, de geschiedenis rond Kongo, de spanningen tussen Vlamingen en Walen, ethische kwesties, het geestelijk klimaat enz. In de kadertjes staan tegelijk 30 gebedsonderwerpen. Het is te koop aan 4 € (5,50 € verzending inbegrepen; vanaf 5 ex.: 3 €) en bestaat ook in het Engels en Frans.

download de Info-fiche van het boekje


De “koninkrijksidentiteit” van de Belg

Eén van de vruchten van het gebedswerk is dat we heel intens God gevraagd hebben om ons het “koninkrijkskarakter” van de Belg te openbaren. België ligt ook in de knoop met haar identiteit en haar bestemming, vandaag nog zichtbaarder dan ooit tevoren. En toch geloven we dat God met alles een plan en bedoeling heeft: Hij was erbij toen dit land in 1830 ontstaan is, ook al is het een beetje vreemd gelopen, en ook al zitten we met twee (zelfs drie!) talen en culturen. Uit gebed is toen het volgende geboren: het karakter dat Hij in ons volk gelegd heeft, hebben we in zeven kenmerken samengevat.

De zeven kenmerken van het koninkrijkskarakter (pdf-bestand)


Speerpunten in gebed voor België

Cruciale en strategische gebedsonderwerpen voor ons land, die de vrucht zijn van jarenlang naar God luisteren, in 7 thema’s gegroepeerd (= het verslag van de nationale gebedsdag, 9 mei 2015, 4 blz)

Manifest voor eenheid

Dit boekje brengt 60 verfrissende gezichtspunten samen rond eenheid, samenwerking, verzoening, “koninkrijks”-denken, “stadskerk”, de uitdagingen rond eenheid maar ook de grote beloften die erop liggen. Eenheid maakt onoverwinnelijk!

Artikelen

Bidden is enerzijds kinderlijk eenvoudig, maar anderzijds soms een hele karwei. Overal kan sleur op komen en het is belangrijk om ons gebedsleven fris en gevarieerd te houden. We hebben een aantal hulpmiddelen ontwikkeld die je hierbij kunnen helpen: een hele lijst van artikels en studies (door Ignace Demaerel) rond gebed, voorbede, onze relatie met God, geestelijke strijd enz. Om de vele aspecten van het rijke gebedsleven uit te diepen!

Audio-materialen

Voorts hebben wij nog veel zeer goede audio-materialen ter beschikking: de CD’s van alle seminars met Franz Lippi (2007-2019) zijn nog allemaal verkrijgbaar; zo ook die met Wytze Valkema (2018 en 2019). Contacteer ons voor meer informatie.

Links naar andere organisaties

Pray4belgium wil graag samenwerken met alle andere gebedsinitiatieven in ons land, en ook hun informatie en activiteiten promoten.