Een netwerk van gebed en eenheid in Brussel

Pray4brussels/Pray4BXL wil gebed mobiliseren en coördineren in en voor Brussel. Brussel is steeds meer een wereldstad, een internationaal knooppunt: de NAVO, de EU en vele internationale instellingen hebben hier hun hoofdkwartier. Het is een zeer strategische stad, maar ook een stad met heel veel geestelijke nood. Regelmatig komen internationale teams naar Brussel om te bidden, en we verwelkomen hen met open armen. Maar ook onder de vele Brusselse kerken willen we een platform creëren om gezamenlijk te bidden en elkaar daarin te versterken. We willen bewust linken en samenwerken met alle andere bestaande gebedsinitiatieven.

Precies in deze zeer internationale stad kan de eenheid van Gods Koninkrijk zichtbaar worden wanneer we samen bidden en aanbidden met vele culturen en talen. 

Brussels leidersgebed

Sinds maart 2013 is er, elke eerste maandagavond van de maand, (twee- of drietalig) gezamenlijk gebed voor Brusselse voorgangers en leiders. Wegens de corona-crisis is dit tijdelijk online gebeurd. We houden je op de hoogte wanneer en waar ze weer live starten. Wil je de uitnodigingen ook ontvangen? Stuur je mailadres naar pray4brussels@scarlet.be!

Historisch onderzoek

Heb je op je hart om voor (of in) Brussel als stad te komen bidden? We hebben enkele documenten (historisch onderzoek) opgesteld die je hierbij kunnen helpen: