Internationale gebedsweek EAV 2022

De internationale gebedsweek loopt dit jaar van 9 tot en met 16 januari en staat in het teken van rust. De invulling van deze week, die verzorgd wordt door de Europese Evangelische Alliantie en de titel ‘Sabbat’ meekreeg, is dit jaar in handen van de Zwitserse EA. Het Gebedsplatform van de EAV is daarmee aan de slag gegaan en heeft de bundel vertaald en aangevuld. Er zijn acht overdenkingen rond ‘sabbat’, aangevuld met gebeds- en dankpunten. Daarnaast is er iedere avond een gebedsmeeting via Zoom.

Klik hier om de brochure voor de gebedsweek te downloaden (pdf-bestand).
In de brochure vind je gebedsonderwerpen en ook de gegevens om deel te nemen aan de dagelijkse online gebedsmomenten via Zoom.

24u online gebedsinitiatief op 14 december

“HEER, GENEES ONS LAND”

OPROEP TOT GEZAMENLIJK BIDDEN & VASTEN – 14 DECEMBER 2021

24u online gebedsinitiatief voor christenen in gans België

De coronacrisis geeft zware gevolgen voor ons land. Het is nu een tijd om in eenheid te staan en samen te bidden en te vasten. Doe jij mee? We bidden voor genezing van zieken, van verwarring, verdeeldheid, angst, controle, halve waarheden… De Bijbel omschrijft een wonderlijke bevrijding van Petrus uit de gevangenis terwijl het volk voortdurend samen bad (Hand 12:4). Samen bidden doet wonderen ontstaan. 24 verschillende leiders uit alle hoeken van het land zullen telkens een gebedsblok van één uur leiden, in NL, FR en ENG.

Meer informatie?

Mahabba conferentie – 27 november 2021

Het thema van de Mahabba-conferentie: ‘vruchtbaar zijn in ons dagelijks leven’. Een reeks interactieve workshops helpen ons nadenken en leren van elkaar hoe we een meer vruchtbaar getuigenis mogen zijn t.o.v. onze moslim naasten. We nemen ook de tijd om samen te bidden en onze God te loven. Dit alles samen met christenen uit heel België.

Vooraf aanmelden voor de workshops is noodzakelijk. U kunt zich aanmelden door dit formulier in te vullen.
Omwille van Corona maatregelen in Brussel kunnen wij dit jaar een maximum van 50 deelnemers verwelkomen op de Mahabba conferentie. Wanneer je ingeschreven bent voor de workshops ben je ook ingeschreven voor de conferentie.

 • Zaterdag 27 november, 10-16 u.
 • De conferentie vindt plaats in “Eglise Connect” in Anderlecht.
  Boulevard Maurice Herbette 24, 1070 Anderlecht
 • Parkeergelegenheid op straat buiten.
 • Tien minuten wandelen van het dichtstbijzijnde metrostation (Jacques Brel, lijn 5).
 • Het gebouw is toegankelijk met een rolstoel.

Lunch: Er wordt een lunchbuffet verzorgd. We vragen een vrijwillige bijdrage van 5 euro om ons te helpen deze kosten te dekken.

Workshops:

 • Hoe ik kan groeien in mijn persoonlijke gebedsleven (NL en/of EN)
 • Praktische tips over hoe ik mijn geloof kan delen in het dagdagelijks leven (NL en/of EN)
 • Discipelschap voor ex moslims: the do’s and don’ts (NL en/of EN)
 • Geestelijke strijd (FR en EN)
 • Omgaan met vluchtelingen en asielzoekers (NL en EN)
 • Hoe bruggen bouwen naar migrantenkerken en christenen? (NL en FR)
 • Omgaan met vrouwen van andere religieuze en etnische achtergronden (NL en EN)
 • Inleiding tot de islamitische theologie (NL en/of EN)
 • Zending naar het buitenland (workshop georganiseerd door Frontiers Nederland) (NL)

Mahabba Belgium is een initiatief van Gave Veste vzw

Nieuw boek: ‘Belgium come forth!’

Places are chosen for purpose, even if they are covered with concrete for centuries.
The land of Belgium has been given a mandate to bring counsel from a place of rest-for kings in the political and the spiritual realm. No wonder the enemy covets this land so much.
In this book, the story of the nation of Belgium is put on display. Scrolls are opened and a prophetic call to repentance, healing and restoration is released. After reading this book, you can do nothing but intercede, not only for Belgium, but also for all the nations that gather on Belgian territory.
The book has just been released and is avallable on Amazon and other on-line platforms soon.

Endorsed by different leaders for Belgium and abroad.
Written by a Belgian.
If you have a heart for this country, the book can help you understand the spiritual dynamic of the land better and help you intercede further. For such a time as this…

 • Foreword – Anne Hamilton
 • Introduction – Anne Griffith
 • Appendix – Jean-Antoine
 • Afterword – Ignace Demaerel

Update september 2021

“We leven in vreemde tijden, nietwaar? De grootste uitdaging voor de kerk in deze tijd, zei een goede vriend van mij, is om te midden van alle tegengestelde meningen over corona en vaccinaties toch één te blijven! De discussies zijn in de wereld soms bits en gemeen, de wederzijdse beschuldigingen steeds feller en ongenuanceerder. Gaan we als christenen mee in deze polarisatie, of kunnen we de onderlinge liefde in Christus boven dit alles stellen (en onze privé-meningen dus relativeren en onderschikken)?

Hoe is het trouwens met ons als christenen? Hoe gaat het met jou in deze bijna-post-corona-tijd? Sta je er geestelijk nog? Heeft corona jou verzwakt of versterkt? Heb je je kerk gemist, de fellowship met broers en zussen, gezamenlijke aanbidding, gebedssamenkomsten? Heb je de lockdown-tijden optimaal gebruikt in je binnenkamer? Heb je je gebed en geloof goed gevoed bij de Bron? Het was en is niet evident, hé? De druk in de wereld neemt toe, en met de gesloten kerken voel je al een beetje aan wat vervolgde christenen moeten meemaken. Als de buitendruk echter toeneemt, is het aan ons om te zorgen dat ook de binnendruk groter wordt: de Geest die in ons woont is sowieso groter en sterker dan alle geesten in de wereld samen (1 Joh. 4:4).”

Lees verder in de update van Ignace Demaerel van 13 september 2021

24/7 Gebed en aanbidding – 24-31 juli 2021

Wanneer
Begin: 24 juli 2021
Einde: 31 juli 2021.

Waar?
Camping De Ballasthoeve, Ballaststraat 75, 3900 Pelt (Overpelt)

Programma
’s Ochtends bidden we voor het geestelijk ontwaken van het land, daarna voor maatschappelijk relevante thema’s. Na de middag is er vrije aanbidding, waarna we bidden dat het Koninkrijk van God zal komen. ’s Avonds de aanbidding samenkomst om dan te eindigen op het terras met een drankje en een vrij podium voor diegenen die er niet genoeg van kunnen krijgen. Natuurlijk worden kids en tieners niet vergeten. Een meer gedetailleerd programma vind je terug op onze website.

Het aantal deelnemers aan de aanbiddingsavonden is beperkt: er worden per avond maximaal 100 personen toegelaten. Wil je er zeker bij zijn? Reserveer uw toegangsbandjes! Wie eerst komt, eerst maalt. Is het aantal van 100 bereikt dan kunnen we geen extra personen meer toelaten.

Meer info:

https://sofaenzo.com/gebedsweek.html

Gebed gevraagd: rapport ‘Matic’ in EP 23-24 juni 2021

Gebedsoproep van EAV:
rapport ‘Matic’ in het Europees Parlement 23-24 juni!
Abortus tot een mensenrecht in de hele EU?
Een dag van vasten en gebed 23 juni!

Deze week (23-24 juni) wordt over een belangrijk rapport gestemd in het Europees Parlement: het ‘rapport Matić’ over “seksuele en reproductieve gezondheid en rechten in de EU, in het kader van de gezondheid van vrouwen”.

Het is overduidelijk dat hier een zeer sterke pro-abortus en pro-LGBTQ agenda achter zit. Onder het mom van ‘seksuele en reproductieve gezondheid’ wil het alle lidstaten oproepen om abortus voor elke vrouw tot een récht te maken en vrije toegang hiertoe te verzekeren, om vanaf de lagere scholen gender-opvoeding te geven, en de mogelijkheid tot gewetensbezwaren hiertegen af te schaffen. Het rapport roept ook op om EU-subsidies te geven aan zulke ideologisch zeer eenzijdige en controversiële visies op gender, abortus en seksuele opvoeding.

Aanvaarding hiervan zou werkelijk fundamentele ‘grensstenen’ verleggen, en in onze cultuur nog verder de gezonde basiswaarden rond gezin, opvoeding en seksualiteit ondermijnen voor de komende generaties. Op 23 juni zal het debat plaatsvinden en op 24 juni de stemming.

Daarom willen we alle gemeenten en christenen in ons land oproepen om in gebed te gaan dat dit rapport niet zal aanvaard worden, en op woensdag 23 juni een dag van vasten te houden. En ’s avonds willen we samen bidden van 20u tot 21u, via de volgende link:

https://us02web.zoom.us/j/82367939427?pwd=cVZVUFVwdkRZNnViVlFLNVA2dHB5QT09

(Meeting ID: 823 6793 9427, Passcode: 933767)

Je kan ook de petitie tekenen van Citizengo om je stem te laten horen (reeds > 322.000 handtekeningen)!

hier vindt u de commentaar en analyse en diepgaande bezwaren van ECPM (European Christian Political Movement).

Together for Europe – 8 mei 2021

“De eenheid van Europa was de droom van enkelen. Het is de hoop van velen geworden. Vandaag is het een noodzaak voor iedereen. ”
(Konrad Adenauer, één van de grondleggers van de Europese Unie)

UITNODIGING
De Belgische christelijke bewegingen, verenigingen en gemeenschappen, verenigd in het internationaal netwerk “Samen voor Europa”, en de Chapel for Europe nodigen u uit op het online evenement: ” Eenheid en verzoening“.
Dit online evenement vindt plaats op 8 mei 2021, tussen 16.00 en 17.30 uur, ter gelegenheid van de Dag voor Europa 2021.

Read More

Nationale Gebedsdag: 25 april 2020, 10-13u online

De Nationale Gebedsdag zal ondanks alle corona-toestanden toch doorgaan, zij het in een andere vorm.

Op zaterdag 25 april zullen we dus een online gebedssessie hebben van 10u tot 13u, via zoom. Deze sessie zal bestaan uit een 12-tal blokken van 15 minuten, en zal heel divers zijn: Nederlands, Frans en Engels, oud en jong, man en vrouw, blank en zwart. Samen zullen we in eenheid op de bres staan voor ons land.

Het thema is: ‘born for such a time as this’ (Esther 4:14). God heeft ons niet voor niets in deze tijd en in dit land laten geboren worden. Bidders zijn als wachters op de muur. God heeft ook een plan met de corona-crisis, en wil deze wereld wakker schudden. Als we hier goed mee omgaan, zullen we sterker uit deze crisis tevoorschijn komen!

Read More

Gebedsweek 12-19 januari 2020

Het is een goede en oude traditie van de Evangelische Alliantie om een nieuw jaar te beginnen met de internationale Gebedsweek: van 12 tot 19 januari is er een mooi uitgewerkt programma voorzien (dit jaar opgesteld door de Spaanse alliantie). Het thema heet: “Op weg naar huis… Hoe reis je veilig?” 

Read More