30 dagen gebed en vasten – Mars voor het Leven – Gebedsactie verkiezingen

Gebedsnieuws maart-april ’24

Komende zondag (10 maart) begint de ramadan voor de moslims, 30 dagen van gebed en vasten.

Al jaren is het een goede gelegenheid voor christenen om precies in diezelfde periode voor hen te bidden, opdat ze Jezus mogen leren kennen. Stel je voor wat er in de wereld – en in ons land! – kan gebeuren als er een opwekking onder moslims komt. Gelukkig zijn er op verschillende plaatsen mensen actief en gericht bezig hen te bereiken en zijn er al verschillende Arabische kerken in België. Er is een mooi uitgewerkte gebedsgids hiervoor gemaakt om je nog meer te informeren en te helpen hoe concreet te bidden. (In het Engels kan je hem hier vinden).

Voorts vindt binnenkort de jaarlijkse Mars voor het Leven plaats: op 21 april 2024 om 14:00 uur in Brussel.

De exacte locatie zal worden bevestigd na overleg met de lokale autoriteiten (zie www.marchforlife.be). Het is goed om onze stem te laten horen en op de bres te blijven staan, zeker omdat sommige politici abortus willen uitbreiden tot 20 weken. Het is een grote geestelijke strijd die overal ter wereld gaande is, als je bedenkt dat Frankrijk binnenkort misschien het eerste land ter wereld wordt waar abortus als een recht in de grondwet zal worden gebeiteld.

Vergeet voorts de komende gebedsacties voor de verkiezingen niet.

Pray4belgium zal binnenkort ook een lijst met gebedsonderwerpen rondsturen. Tijdens het Pinksterweekend (18-20 mei) zal er een gebeds- en vastendriedaagse in Kortrijk zijn: ‘Bid Vast Stem’ (o.l.v. Brecht & Iara Van Neste, vzw Belgian Bride). Het is gericht op voorbidders die zich geroepen weten tot gebed voor het land en al ervaring hebben met bidden & vasten.
Data: Zaterdagavond 18 mei 18u-21u, Pinksterzondag 19 mei 14u30-21u, Pinkstermaandag 20 mei 10u-18u (iedereen wordt sterk aangemoedigd tenminste zondag én maandag te komen).
Locatie: Jezus Levend Water, Sint-Denijsestraat 208, 8500 Kortrijk
Aanmelden verplicht, via BelgianBride@gmail.com. Dan ontvang je een aanmeldingsformulier.