Gebedsacties verkiezingen – Mars voor het Leven – Art of Faith Festival – Forum Europe trainingsdag – Gebedstiendaagse Kniel

    Er zijn de komende maanden weer een heel aantal gebedsinitiatieven, en dat is uiteraard goed: er staan ook een aantal heel belangrijke dingen op het spel. We leven in turbulente tijden en het lijkt of niemand nog weet wie de evoluties controleert of stuurt. Gelukkig mogen wij weten dat onze God boven al dat aardse gewemel staat, zelfs boven wereldmachten, internationale machtsblokken en verkiezingen. Kunnen wij invloed hebben op het wereldwijde gebeuren? Onderschat de kracht van het gelovig gebed nooit!

    Gebedsacties verkiezingen 2-9 juni (Pray4Belgium):

    Pray4belgium heeft, zoals altijd bij verkiezingen, een lijst met 25 zeer gevarieerde gebedsonderwerpen opgesteld: deze zijn voorzien om acht dagen door te bidden, van 2-9 juni (3 per dag), in gebedsgroepjes of in je persoonlijke gebedstijd. Maar je kan deze natuurlijk ook op andere dagen en andere momenten doorbidden, zelfs nu al! Hier kan je ze downloaden. Stuur ze gerust door of deel ze op sociale media waar je wil. Ze zijn ook in het Engels en Frans beschikbaar via deze link. Gebruik je ‘lange arm’ tot in de hemel maximaal!

    Er zijn ook, los van het vorige, enkele live gebedsacties voor de verkiezingen, in Kortrijk en Brussel:

    In Kortrijk zal er tijdens het Pinksterweekend (18-20 mei) een gebeds- en vastendriedaagse zijn: ‘Bid Vast Stem’ (o.l.v. Brecht & Iara Van Neste, vzw Belgian Bride). Het is gericht op voorbidders die zich geroepen weten tot gebed voor het land en al ervaring hebben met bidden & vasten.
    Data: zaterdagavond 18 mei 18u-21u, pinksterzondag 19 mei 14u30-21u, pinkstermaandag 20 mei 10u-18u; iedereen wordt sterk aangemoedigd tenminste zondag én maandag te komen.
    Locatie: Jezus Levend Water, Sint-Denijsestraat 208, 8500 Kortrijk
    Aanmelden verplicht, via BelgianBride@gmail.com; dan ontvang je een aanmeldingsformulier. Meer info? +32(0)476203933

    In Brussel worden twee 24u-gebedskettingen gehouden: 30 april-1 mei en 7-8 juni (19u-19u), geleid door verschillende kerken, organisaties en gebedsleiders:

    • Van dinsdag 30 april 19u tot woensdag 1 mei 19u – in de oecumenische Chapel for Europe (Van Maerlantstraat 22-24, 1040 Brussel, in de Europese wijk)
    • Van vrijdag 7 juni 19u tot zaterdag 8 juni 19u – op de Grote Markt 28, Brussel

    Je bent vrij om één uur of één blok te komen of meerdere. Sommige blokken worden in het Nederlands geleid, andere in het Frans, maar alles zal in Engels vertaald worden. Je wordt ook uitgenodigd om mee te vasten. Het schema met de thema’s, gebedsleiders en talen kan je hier vinden.
    Meer info? prayer.elections2024@gmail.com

    ‘Forum on the State of Europe’: 8-11 mei: een initiatief van het Schuman Center (Jeff Fountain), gecombineerd met een gebedsactie door de Europese Evangelische Alliantie met gebed tegen antisemitisme en voor de Europese verkiezingen. Voor wie het Forum zelf wil bijwonen (9-11 mei), kan je 

    alle info hier vinden.
    De gebedsactie van de EEA is als volgt gepland:
    Woensdag 8 mei 2024, 14u – 21u, op de Grote Markt 28: Gebedsdag rond antisemitisme. In het licht van de huidige toename van antisemitisme zullen we de historische wortels ervan in Europa onderzoeken en God zoeken om in te grijpen in onze landen. Deuren open: 13h
    14-16h: Verwijderen van struikelblokken
    16u30-18u: De Europese lijst van jodenvervolging
    19h30-21h: Strategisch gebed rond pogroms in België
    Donderdag 9 mei, 19u-21u30, ‘Word wakker, Europa!’ Grote Markt 28
    Een avond van gemeenschap en samen God zoeken voor de toekomst van Europa
    Vrijdag 10 mei, 9u-12u ‘Bid en wandel’.
    Kapel voor Europa, Van Maerlantstraat 22 (bij metro Maalbeek). Leer over en bid voor het Europees Parlement en de Europese nationale verkiezingen. Wandel door de Europese wijk met hen die al vele jaren biddend wandelen.
    Download hier de flyer. Voor de Engelse versie, klik hier
    Inschrijven:: Stuur je naam, land van herkomst, tijd van aankomst, gekozen evenementen naar amistadpartnerships@gmail.com
    Kosten: 25€ voor alle evenementen, inclusief een avondmaaltijd & drankjes, te betalen op de dag zelf; vrijwillige donatie bij deelname aan slechts één evenement.

    Gebedstiendaagse 9-19 mei (een initiatief van Kniel)
    Van Hemelvaart tot Pinksteren (9 – 19 mei 2024) vindt de gebedstiendaagse van Kniel voor de vijfde keer plaats: om net als de apostelen en leerlingen van Jezus tien dagen in volhardend gebed te zijn vóór Pinksteren! Alle informatie vind je op de website van Kniel.
    Als je gedrukte gebedsboekjes wil, contacteer info@kniel.be. Of bekijk en download de gebedsbundel digitaal
    Ook na de tiendaagse zijn er mogelijkheden om verder te gaan: zie tips op de website. 
    De overdenkingen van dit jaar zijn gebaseerd op het boek Bidden, Leren van Jezus van Theo van den Heuvel. Parallel met dit boek bestaat ook een cursus van tien lessen: zeer nuttig om ook in je eigen gemeente of regio te doen.
    Ook is er op Hemelvaartsdag om 20:00 een zoom-gebedstijd. Surf om deel te nemen naar https://www.gewoonbidden.be/ en klik op ‘Join UpperZoom’.

    Art of Faith Festival 3-5 mei

    Van 3 tot 5 mei komt het Art of Faith Festival terug naar Bornem. Ook dit jaar weer tal van redenen om te komen, met headliners als Elle Limebear, Be Witness, Good Weather Forecast en Matthijn Buwalda naast vele andere artiesten. Je mag je ook terug verwachten aan inspirerende workshops, een hemels klassiek concert, een bruisend kinder- en tienerprogramma en samen de Heer prijzen tijdens onze Celebration op zondag. En je kan tal van medechristenen ontmoeten uit tal van kerken! 
    Van vrijdag 17u tot zondag 13u30.
    In de abdij van Bornem: Kloosterstraat 81, 2880 Bornem
    Voor alle info en tickets: https://artoffaithfestival.be/

    Trainingsdag ‘Geestelijke oorlogvoering’,4 mei, Haacht: met Arleen Westerhof en Leslie Van Der Smissen (‘Healing Nations’).
    Er is een strijd gaande om jouw leven, jouw gezin, jouw familie, jouw bedrijf,  jouw stad, regio en land. Kom en word dieper toegerust en bemoedigd om niet enkel ‘stand te houden’, maar om meer gebied in te nemen zodat het koninkrijk van Jezus Christus meer zichtbaar wordt!
    Op deze dag zal onderwijs zijn rond wijsheid en strategie in het strijdend bidden, instructies over het gebruik van geestelijke wapens.
    Deze trainingsdagen en andere events van Healing Nations staan in het teken van oproepen tot voorbede, aanbidding en lofprijs als wapen in de strijd. Een krachtig aanbiddingsteam zal ons op deze dag ook meenemen voor Gods troon! Op zaterdag 4 mei van 10:00 – 17:30 (deuren open 9:30).
    Plaats: Markt 10, 3150 Haacht. Er is vertaling naar het Frans voorzien.
    Het is ook een voorbereiding naar een 24 uur aanbidding, voorbede en vasten op 4-5 oktober 2024 in Haacht.
    Aanmelden via deze link is noodzakelijk, lunch is in de prijs inbegrepen.

    Mars voor het Leven: 21 april 14u Brussel

    Vergeet niet de jaarlijkse Mars voor het Leven: op 21 april 2024 om 14:00 uur in Brussel, vanaf het Poelaertplein (justitiepaleis): zie http://www.marchforlife.be/). Het is goed om onze stem te laten horen en op de bres te blijven staan, zeker omdat sommige politici abortus willen uitbreiden tot 20 weken. Het is een grote geestelijke strijd die overal ter wereld gaande is, als je bedenkt dat Frankrijk het eerste land ter wereld is waar abortus als een recht in de grondwet is gebeiteld.  

    Kortom, er staat veel op de agenda de komende maanden, allemaal goede dingen, waarschijnlijk teveel om aan elk daarvan 100% mee te doen. Laat God je leiden in je keuzes en engagementen. Maar laat sowieso je stem horen bij de Allerhoogste!