Gebedsnieuws januari ’24

Het jaar start zoals gewoonlijk met een aantal belangrijke gebedsinitiatieven. Ik hoop dat u voor uzelf al enkele goede gebedstijden apart hebt gezet – en anders: dat u dat spoedig zult doen! – om God uitgebreider en diepgaander te zoeken voor Zijn wil voor het nieuwe jaar. Het is zó belangrijk om op dezelfde golflengte te zijn (en te blijven) met de Allerhoogste, die ook de wereldgeschiedenis in Zijn hand heeft. Anders riskeren we veel energie, tijd en vreugde te missen… en dat willen we toch niet, hé?

Gebedsweek van de Europese Evangelische Alliantie

De jaarlijkse Gebedsweek (van de Europese Evangelische Alliantie) komt nu heel dichtbij: van 7 tot 14 januari 2024! Het thema is ‘Vooruit met de grote opdracht’, naar aanleiding van 50 jaar evangelisatieverbond van Lausanne. Er is een digitale gebedsbrochure met overdenkingen en gebedsonderwerpen voor elke dag, ditmaal uitgewerkt door de Italiaanse alliantie: ze kan eenvoudig gedownload en afgeprint worden: https://eavlaanderen.be/gebed/

Elke avond (om 20u) is er een (online) gebedstijd geleid door telkens een ander gebedsinitiatief op Zoom. Die wordt gehost door de UpperZoom (klik op de zoomlink bij https://www.gewoonbidden.be/)

 • Zondag: ‘De Drie-enige God vieren’, door Gave Veste
 • Maandag: ‘Het Woord van God toevertrouwen en zich eraan onderwerpen’, door Sofa & Zo
 • Dinsdag: ‘Jezus Christus, de enige echte’, door Kniel
 • Woensdag: ‘Het evangelie holistisch delen’, door Moeders in Gebed
 • Donderdag: ‘Samen in zending’, door Pray4Belgium
 • Vrijdag: ‘De kosten van discipelschap en zending’, door Amistad Gent
 • Zaterdag: ‘Geduldig volhouden’, door Gewoon Bidden

En de laatste dag, zondag 14 januari (telkens 19u30), is er live gebed in elke provincie:

 • Antwerpen: Evangelische Kerk, Lage Kaart 324, 2930 Brasschaat
 • Limburg: Sofa & Zo Gebedshuis, Hoofdstraat 41, 3941 Hechtel-Eksel
 • Oost Vlaanderen: Evangeliegemeente De Burg, Burgstraat 13, Gent
 • Vlaams Brabant: Het Goede Boek, Tervuursesteenweg 194, Leuven
 • West Vlaanderen: Zaal Schuttershof, Boogschutterslaan 41, 8310 Brugge
  Het is altijd een grote zegen om met broers en zussen uit de eigen directe regio samen te bidden en elkaar zo (beter) te leren kennen. En tegelijk doen we dit samen met tienduizenden of honderdduizenden andere christenen uit heel Europa, om in eenheid tot God te naderen en Zijn zegen af te smeken over het nieuwe jaar.

Gebedsdag voor zendelingen

Tegelijk is er op zaterdag 13 januari 2024 een gebedsdag voor zendelingen (een initiatief van VVP). Zendelingen hebben zeker en vast een thuisfront nodig dat hen steunt, niet alleen financieel, maar ook in gebed. De gebedsdag zal zijn op 13 januari van 10 tot 16 uur in de christengemeente van Londerzeel (Meerstraat 36, Londerzeel). Deelname is vrij maar liefst inschrijven indien mogelijk: klik hier. Meer info? Download Flyer of mail naar zending@vvp.be

3:16 in Brussel

Er is intussen ook al meer concreet nieuws over het huis op de Grote Markt van Brussel (nummer 28)! De initiatiefnemers, een Engels koppel, willen het gebruiken als een soort christelijke inloopruimte, met boven ruimtes voor gebed, aanbidding en een christelijke kunstententoonstelling. Als je bedenkt dat er jaarlijks 7 miljoen toeristen Brussel bezoeken, waarvan de meesten ook op de Grote Markt passeren… De openingstijden zijn voorlopig: van donderdag tot zondag tussen 14u en 20u (zaterdag reeds vanaf 12u).
Voor alle info: zie website www.316.be. Bid a.u.b. mee voor alle nodige financiën en een team van medewerkers. En voel je heel vrij om eens binnen te springen, en zeker ook om je aan te bieden als vrijwilliger of als bidder: info@316.be

iPray-bijbelschool

Nog ander mooi nieuws is dat het Limburgse gebedshuis Sofa&Zo binnenkort voor de zevende maal een gebedsschool start in Hechtel-Eksel: de IPray-bijbelschool van gebed en aanbidding! Het is een driejarige opleiding, en vindt plaats op 9 zaterdagen per jaar, startend op 27 januari, telkens van 9u-16u. Alle info en aanmelden op www.sofaenzo.be.