Gebedstiendaagse tussen Hemelvaart en Pinksteren 18-28 mei 2023

Sinds verschillende jaren organiseert Kniel een gebedstiendaagsetussen Hemelvaart en Pinksteren (dit jaar van 18 tot 28 mei): een zeer betekenisvolle tijd, waar de eerste leerlingen van Jezus in intens gebed samen waren in de bovenzaal – wat leidde tot de geboorte van de kerk met Pinksteren. Het was op die dag alsof een geestelijke atoombom ontplofte in Jeruzalem, niet ten dode natuurlijk, maar ten léven! Hoezeer snakken we ernaar ook zulke opleving, zulke geestelijke honger en uitstorting van Gods Geest te mogen zien vandaag! Dus: tien dagen bidden? Doe jij ook mee?

Kniel heeft ook dit jaar materiaal uitgewerkt dat je kan gebruiken tijdens deze tien of elf dagen. Allereerst is er weer een gebedsbundel met overdenkingen en gebedsonderwerpen voor elke dag: hier kan je hem bekijken en downloaden.  Nieuw is dat de bundel dit jaar ook gedrukt is, en je deze (gratis) kan bestellen. Voorts zijn er twee preeksuggesties uitgewerkt voor kerken, een voor de zondag na Hemelvaart en een voor Pinksteren, en een uitgewerkte tip voor een jongerenavond. Alle gemeenten worden aangemoedigd zelf initiatieven te nemen voor gebed (bijv. een gebedsketting) met behulp van de materialen.
Daarnaast organiseert Kniel ook enkele gebedsmomenten:

  • Een online gebedsavond op Hemelvaartsdag via de UpperZoom van GewoonBidden.
  • Provinciale gebedsavonden op 22 mei: voor Antwerpen in Brasschaat, voor Oost-Vlaanderen in Sint-Niklaas, Vlaams-Brabant in Leuven, West-Vlaanderen in Gistel, Limburg (op woe 24 mei!) in Hechtel-Eksel (zie precieze info online).
  • Gebedskettingen op zaterdag 27 mei: je kan bijv. op 27 mei aansluiten in Leuven, of voor jongeren in Steenokkerzeel op 3 juni
  • In het kader hiervan is er ook een vastenweekend in Connect (Wortegem-Petegem) (info en inschrijving).

De precieze informatie over dit alles vind je op https://kniel.be/tien-dagen-van-gebed-2023/ (wordt steeds bijgewerkt). Om de gebedsbundels te bestellen: info@kniel.be. Er worden geen kosten aangerekend, maar je kunt een gift overwegen (de kosten bedragen 0,50 EUR per boekje).

Ook als je na Pinksteren wil doorgaan met bidden, zijn er op de website enkele materialen die je verder kan gebruiken, zie: Hulpmiddelen en downloads.