VVP gebedsdag rond de opeenvolgende crisissen, 8 oktober in Haacht

De laatste jaren gaan we van crisis naar crisis: de vele problemen waarmee de samenleving wereldwijd wordt getroffen. Corona- klimaat- en energiecrisis lopen gewoon in elkaar over.

Daardoor komen er miljoenen mensen in nood, en het zijn zoals altijd de allerzwaksten uit de samenleving die hiervoor de volle prijs zullen betalen. De overheden proberen met de middelen waarover zij beschikken tot oplossingen te komen. Dat is dan ook hun verantwoordelijkheid.

Waar ligt de verantwoordelijkheid van de kerk en de gelovigen?

Onze verantwoordelijkheid is o.a. geestelijk. Gebed is de extra mogelijkheid die christenen hebben. Helpt bidden als het gaat om zulke grote wereldwijde problemen? Vast en zeker! Als we dat niet zouden geloven, kunnen we er beter me ophouden.

Het thema daarbij zal zijn ‘Gebed vanwege de opeenvolging van wereldwijde crisissen’. We gaan ons niet bezighouden met politieke voorkeuren, noch met meningsverschillen die hierover bestaan. We gaan eendrachtig bidden om hulp van boven, die vooral de zwakke en hulpeloze mensen ten goede zullen komen.
VVP wil dit gebedsmoment openstellen voor alle denominaties. Voorgangers en medeverantwoordelijken, in de breedste zin van het woord, zijn dan van harte uitgenodigd om deze voormiddag met ons samen te beleven.

Programma

  • 09.30 u ontvangst met koffie/thee
  • 10.00 u Start van het programma
  • 11.30 u Lunch met broodjes en soep (gezellige tijd om even samen te praten)
  • 12.30 u. Einde
  • Locatie: Christengemeente Emmanuel, Markt 10, 3150 Haacht
  • Aanmelden: Om dit alles in goede banen te leiden, is het nodig om te melden dat u aanwezig zult zijn.
  • Een bevestiging sturen naar secretaris@vvp.be is daarvoor voldoende.